موسسه مجازی طب جامع اسلامی شفای قرآن
‏وَنُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ مَا هُوَ شِفَاءٌ وَرَحْمَةٌ لِلْمُؤْمِنِينَ وَلَا يَزِيدُ الظَّالِمِينَ إِلَّا خَسَارًا‏ 
نويسندگان
آخرين مطالب
لینک دوستان

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان موسسه طب جامع اسلامی شفای قرآن و آدرس shefateb.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





ترک اعتیاد با عرق شاه تره

خواص خوراکیها | ترک اعتیاد با عرق شاه تره امروزه در جهان تکنیک های مختلفی برای ترک سیگار مورد استفاده متخصصان و درمانگران قرار می گیرد که هر کدام از آنها به فراخور خدمات درمانی که ارائه می دهند هزینه های قابل ملاحظه ای را به افراد سیگاری تحمیل می کنند.
 

به همین دلیل امروزه شیوه های طبیعی ترک سیگار در جهان با استقبال بی نظیری از سوی افراد سیگاری روبه رو شده است؛ شیوه هایی که بدون شک ساده ترین و قابل دسترس ترین روش ها برای عموم مردم محسوب می شوند. این تکنیک ها شامل اصلاح رژیم غذایی، مصرف داروهای گیاهی و پاکسازی بدن است که استفاده از برخی از آنها برای افرادی که قصد کم کردن تعداد سیگار خود در طول روز را دارند بسیار کاربردی و مفید است.

عرق شاه تره یکی از موثرترین داروهای گیاهی است که در پاکسازی بدن از سموم و اخلاط موذی ناشی از استعمال سیگار بسیار موثر است. برای استفاده از فواید این عرق گیاهی کافی است هر روز 2 لیوان از آن را بنوشید تا به مرور شاهد دفع سموم و اخلاط ناسالم از بدن تان باشید. این عرق به دلیل خاصیت تصفیه کنندگی که دارد به مرور به بدن کمک می کند تا از طریق جریان گردش خون و سیستم گوارش و تعریق به دفع مواد سمی موجود در بدن کمک کند. علاوه بر این نوشیدن این عرق گیاهی جذب ویتامین C را در بدن افزایش می دهد و به مرور موجب افزایش وزن و بازگشت افراد سیگاری به وزن طبیعی می شود. در عین حال فرد سیگاری با توجه به برنامه ای که در پیش گرفته است میل کمتری به کشیدن سیگار از خود نشان می دهد.

درمانگران طب سنتی و مکمل همواره توصیه می کنند برای دریافت بهتر اثرات شیوه های ترک اعتیاد در طب مدرن استفاده از متدهای درمانی طب های سنتی و مکمل موثر است. گاهی استفاده از گیاه درمانی یا یکی از شیوه های درمانی سنتی می تواند به عنوان درمانی کمکی روند ترک دخانیات و سیگار را تسریع کند و بیمار را در شرایط جسمی و روحی مساعدتری قرار دهد.

  منبع : برترین ها

موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->
[ جمعه 9 فروردين 1392برچسب:درمان , اعتیاد در طب سنتی و اسلامی, ] [ 1:55 ] [ لقمان محمدیان ]


نقش حجامت در ترك اعتياد به مواد مخدر (ترياك) و استفاده كمكي از تغذيه مناسب و گياهان دارويي

دكتر علي نيك كار) پزشك و پژوهشگر طب اسلامي و سنتي و معاون دانشجويي دانشگاه آزاد اسلامي واحد بابل (

 

مقدمه:

اعتیاد به مواد مخدر یک معضل بزرگ اجتماعی در مواجع می باشد . از آنجایی که افراد معتاد جزء نیروی کار مفید جامعه محسوب نشده و از طرف دیگر مشکلات زیادی را حداقل از نظر اقتصادی برای خود ، خانواده و جامعه ایجاد می کنند ،ترک دادن آنها اهمیت ویژه ای      می یابد .

تاکنون روش ها و داروهای مختلفی برای ترک اعتیاد ابداع و به کار گرفته شده است . بعضی از این روش ها بسیار گران و برخی دیگر طولانی مدت هستند و در بعضی دیگر نیاز به بستری کردن بیمار دارند .پرسش بنیادین تحقیق نقش حجامت در ترک اعتیاد به مواد مخدر(تریاک) به عنوان یک روش سم زدایی و درمان جدید این است که، آیا می توان افراد معتاد به مواد مخدر را براساس  حجامت (خون گیری مویرگی از پشت شانه و کمر با تیغ زدن به پوست ) ، یک نوع رژیم غذایی خاص (انرژی زا و گرمی بخش) و با استفاده از گیاهان دارویی سم زدا و گرمی بخش درمان کرد؟

با دقت و توجه به مبتلایان به اعتیاد از دید طب اسلامی و سنتی مشاهده می شود که به علت سرد بودن طبع مواد مخدر(تریاک) و مصرف چندین ساله این مواد توسط افراد معتاد، طبع بدنی افراد مبتلا بسیار سرد بوده و خون وی حاوی مواد سمی زیادی خواهد بود . وجود این مواد سمی در خون ،وجود انواع مشکلات جسمی، اقتصادی و فرهنگی همه و همه دست به دست هم داده ، قدرت جسمی و فکری سالم فرد را تحت تاثیر قرار می دهد به طوری که زندگی فرد در یک سیکل معیوب قرار می گیرد. لذا براساس دید طب اسلامی و سنتی باید بتوانیم به شکلی ابتدا سم موجود در خون را تخلیه نمائیم و از طرفی با تغییر سبک زندگی،روش تغذیه مناسب و تجویز گیاهان دارویی  سم زدا و گرمی بخش بدن را به سوی پاکی،گرمی و سلامتی بازگردانیم. لذا با این فرض می توانیم با انجام حجامت ، تغییر نوع تغذیه و با استفاده از چندین گیاه دارویی به عنوان یک روش درمانی جدید در کوتاه ترین زمان ،افراد معتاد به مخدر را درمان کرد که حجامت نقش اصلی و بقیه موارد نقش کمکی خواهند داشت .

 

مواد و روش ها:

اهداف علمي كاربردي تحقيق، پيگيري و اطلاعات لازم به صورت ميداني جمع آوري شد به طوري كه اين تحقيق يك مطالعه كلينيكال تريال (Clinical Trial) از نوع Befor –Afterمی باشد كه بر روي40 نفر از بيماران ( معتادان به ترياك) 20 تا  42 ساله مراجعه كننده به مطب خصوصي  در شهرستان تنكابن انجام شده است . تمام بيماران از جهت طبع بدني ، نوع رژيم غذايي و چگونگي مصرف مواد مخدر ( ازنظر مقدار مصرف ،مدت و شيوه مصرف) مورد بررسي قرار گرفتند و نتايج جمع آوري شد و اطلاعات لازم در پرسشنامه تنظيمي درج گرديد و عمل حجامت انجام و نتايج آن نيز ثبت گرديد. سپس اطلاعات حاصله توسط نرم افزار آماري SPSS-10 و تست آماري خي دو مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت .

روش عملي درمان با حجامت:

الف- به بيمار مي گوييم مصرف مواد خود را قطع و هنگامي كه حالت خماري و درد عضلات بدن شروع شد، مراجعه كند يعني هنگام مراجعه حتماٌ باید درد بدن او شروع شده باشد در غير اين صورت حجامت اثر مطلوب را نخواهد داشت .

ب- در جلسه اول حجامت عام را انجام مي دهيم .( مكان حجامت عام در پشت و بين دو كتف مي باشد). از آنجايي كه در ابتدای مراجعه قسمتهاي مختلف بدن درد دارد ، حجامت عام انجام مي شود  و با توجه به تأثير فراگير حجامت عام بر كل بدن، باعث تسكين تمامي دردهاي فرد معتاد مي شود .

معمولاٌ درد كاملا رفع و حالت سبكي و نشاط جاي حالت خماري را مي گيرد . اما اگر هنوز دردي در ناحيه كمر يا ساق پاه وجود داشته باشد جهت تكميل درمان بر روي اين نواحي بادكش گرم و خشك انجام مي شود كه آن دردها هم رفع خواهد شد .

ج- بعد از اتمام جلسه اول، داروهاي گياهي لازم را تجويز كرده و مي گوئيم فردا جهت ويزيت مجدد مراجعه كند . اين داروها كه عموماً طبيعت گرم دارند عبارتند از :

1- زنيان : اين دارو تأثير مستقيم در سم زدايي( Detoxification ) دارد .

ضمناً حالت لرز و احساس سرما را از بين برده  و بدن را گرم مي كند. درد و سوزش معده را از بين مي برد و در كاهش و يا رفع درد بدن نيز بسيار موثر است .

طرز مصرف آن : يك قاشق مرباخوري به صورت دم كرده روزي سه مرتبه همراه عسل مي باشد .

2- عرق نعناع : جهت كاهش درد و سوزش معده و يا اسهال به صورت شربت مصرف مي شود .

3- اسطوخدوس: جهت رفع بي قراري ، بي خوابي و اضطراب به صورت دم كرده صبح و شب مصرف مي شود .

تذكر: براي بيماراني كه حوصله مصرف داروي گياهي را ندارند مي توان طبق معمول پزشكي روز از داروهاي ضد درد- ضد اسهال و داروي اعصاب و آرام بخش استفاده نمود .

د-جلسه دوم كه در واقع روز دوم مراجه بيمار است :

اگر اعتياد به مواد مخدر شديد نباشد، بيمار با همان يك جلسه درمان، بهبود يافته و نيازي به مراجعه مجدد ندارد در صورت بروز درد و مراجع بيمار موضع درد را سوال و همان موضع را حجامت مي كنيم .

معمولاٌ درد بيشتر در كمر و يا پاها بروز مي كند كه در اين حالت كمر يا ساق پايي كه بيشتر درد دارد حجامت مي كنيم.

چنانچه بيمار همزمان درد كمر و ساق پاها را داشت، در جلسه دوم ناحيه كمر را حجامت مي كنيم كه بعد از اتمام حجامت درد ساقين از بين مي رود ولي چنانچه هنوز در ناحيه ساقين درد داشت بادكش گرم و خشك را روي ساقين انجام مي دهيم .

اگر فقط هر دو ساق پا درد داشت ( كمر درد نداشت)فقط يكي از ساق ها را حجامت مي كنيم كه در اين حالت درد هر دو پا رفع خواهد شد .

هـ جلسه سوم : در غالب موارد اعتياد با همين دو جلسه درمان ، رفع خواهد شد و بيمار درد و ناراحتي زيادي نخواهد داشت و به ندرت لازم مي شود تا براي نوبت سوم مراجعه كند . در صورت مراجعه مجددا به تمركز درد توجه كرده و براساس آن در صورت نياز حجامت وي را تكرار مي كنيم .

يافته ها:

درمان معتادان به ترياك به وسيله حجامت به عنوان يك روش جديد سم زدايي، تغيير تغذيه و تجويز گياهان دارويي بر روي 40 داوطلب مراجعه كننده به مطب خصوصي درطي 2 سال ( از شهريور ماه سال 1382 تا شهريور ماه سال 1384) انجام شد .

حداقل سن مراجعه كنندگان بدون در نظر گرفتن جنسيت 20 سال و حداثر سن 42 سال بود كه ميانگين سن31 سال می باشد.

- از بين 40 نفر، 36 نفر آنها مرد( 90 درصد) و 40 نفر آنها زن( 10 درصد) بودند .

-در خصوص طبع بدني بدون در نظر گرفتن جنسيت، 32 نفر آنها ( 80 درصد) داراي طبع سرد و 8 نفر آنها( 20درصد) داراي طبع گرم بودند .

- براي 32 نفري كه داراي طبع سرد بودند غذاهاي انرژي زا و گرمي بخش و گياهان دارويي سم زدا به عنوان يك روش كمكي پس از انجام حجامت (خون گيري مويرگي از پشت شانه و يا كمر) تجويز شد.

- تمامي مراجعه كنندگان حداقل 2 بار( از ناحيه شانه و كمر) در 2 روز مختلف، حجامت شدند .

-پس از پيگري ها مكرر در طول 6-3 ماه هيچ كدام از مراجعه  كنندگان تحت درمان ، بازگشتي به اعتياد نداشته و 100 درصد افراد پاك شده بودند .

 


 

نتايج:

طبق اين مطالعه درمان افراد معتاد به مواد مخدر(ترياك) با استفاده از حجامت به عنوان يك روش جديد سم زدايي و روش كمكي تغذيه مناسب گرمي بخش و انرژي افزا و استفاده از گياهان دارويي داراي خاصيت سم زدا و گرمي بخش در 100 درصد افراد صورت گرفت و با توجه به P<0/0001 تحقيق معني  دار بود .

سن به سال

 

 

درصد

تعداد

طبع

20

حداقل

80

32

سرد

42

حداکثر

20

8

گرم

31

میانگین

 

 

 

توزیع سنی مراجعه کنندگان                                               درصدطبع افراد مراجعه کننده جهت

جهت درمان تریاک با حجامت                                            ترک اعتیاد(تریاک) با حجامت

 

درصد

تعداد

 

 

90

36

مرد

جنس

10

4

زن

100

40

کل

                                       توزیع جنس مراجعه کنندگان جهت درمان تریاک با حجامت

بحث :

در خصوص مكانيسم تاثير حجامت در ترك اعتياد تحقيقات آزمايشگاهي الزامي است ولي فرضيه هاي زير مطرح مي باشد .

الف- آزاد سازي مواد ضد درد در بدن :

به نظر مي رسد حجامت با آزاد كردن يك سري مواد ضد درد( آندروفين) نقش اساسي در رفع درد دارد.

مشكل اصلي در ترك اعتياد نيز كنترل درد است كه چند ساعت بعد از قطع مصرف مواد بروز مي كند .

از آنجايي كه بعد از اتمام حجامت بلافاصله تمامي دردها از بين مي رود نتيجه گرفته ايم كه اين تأثير سريع علتي جز آزاد شدن مواد ضد درد در بدن ندارد.

ب- دفع سموم از بدن:

حجامت نقش اساسي در دفع سموم از بدن دارد و اين حقيقتي است كه در روايات به آن اشاره شده است .

در روايت آمده است كه غذاي مسمومي به حضرت محمد(ص) و همراهانشان خوراندند . حضرت بعد از خوردن آن غذا، حجامت كردند و به همراهان خود نيز دستور دادند كه حجامت كنند .

با الهام گرفتن از اين روايت و روايات مشابه مي توان نتيجه گرفت كه حجامت با همين مكانيسم باعث پاكسازي سريع خون از مواد مخدر و تسريع در درمان مي شود و احتمالاٌ اگر از نظر آزمايشگاهي غلظت مواد مخدر را در خون حجامت اندازه گرفته و با خون وريد مقايسه كنيم اين نتيجه تأئيد مي شود .

ج- تقويت قواي عقلاني :

يكي از معضلات موجود در راه ترك اعتياد روي آوردن مجدد به آن توسط كساني است كه بعد از زحمات زياد موفق به <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->

[ جمعه 9 فروردين 1392برچسب:, ] [ 1:53 ] [ لقمان محمدیان ]

۱ ـ اگر رگها ریز باشند شبی ۱ قاشق مربا خوری اسپند خوراکی با ۱ لیوان آب  خورده شود به مدت ۴۰

 شب ( اسپند را نباید اصلا جوید باید قورت داده شود ) .

۲ ـ اگر پیشرفت داشته و رگها درشت شده اند بعد از خوردن ۴۰ شب اسپند باید ۳ مرحله هر ۲ هفته یک

بار بین رگهای واریسی زالو انداخته شود .

* توجه : در این مدت ۴۰ شب بهتر است غذاهای سرد کمتر خورده شود .

 

منبع : http://tebebartar.blogfa.com/1391/11/1


موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->
[ جمعه 9 فروردين 1392برچسب:درمان قطعی واریس در طب اسلامی ایرانی سنتی, ] [ 1:34 ] [ لقمان محمدیان ]

مورخ 6/11/1391 بدین شرح صادر گردید:

1.      طب سنتی ایران طب پایه است که بر اصول اعتقادی توحیدی سازگار با فطرت خداجوی انسان بنا نهاده شده است. این طب یک مکتب کامل پزشکی است که سرمایه ملی ما ایرانیان موّحد به حساب آمده و حاصل دسترنج هزاران سال تلاش مجدّانه حکمای اندیشمند و اطبای دلسوز و عطاران متدیّن می‌باشد.

2.      طب سنتی پایه ایرانی-اسلامی بعنوان یک مکتب پزشکی کامل طب مکمل یا حاشیه محسوب نمی‌شود و در عین حال که برای یافته‌های علمی سایر رشته‌های طبی احترام قائل است استقلال و غنای فکری خود را حفظ کرده و برای حفظ سلامتی و درمان بیماری‌های مردم جهان نظریات علمی و تئوری‌های نو مطابق با شرایط زیستی در هر برحه‌ای از زمان را دارا می‌باشد.

3.      اصول اعتقادی طب پایه ایرانی-اسلامی خدا محور، جهان شمول، علم گرا و تجربه نگر می‌باشد.

  • این طب الهی است زیرا که از ایران باستان گرفته تا کنون، همواره خداوند در شفا و درمان طبیب اصلی بوده است.
  • سنتی است چون حاصل دسترنج هزاران سال تلاش حکما و اطبای گذشته است و میراث کهن و ارزشمند ما ایرانیان محسوب می‌شود.
  • اسلامی است چراکه تمامی بزرگان و دانشمندان ما دارای اندیشه‌های خداجوی بوده و برای رضای خدا طبابت می‌کردند و اکنون نیز تئوری‌های طبی خود را با توجه به فرامین پیامبر اکرم6و ائمه معصومین: پایه گذاری نموده‌اند.

4.      طبق گواهی تاریخ و مستندات غیر قابل انکار طب از ایران به یونان رفته و یونانی‌ها تئوری اخلاط چهارگانه را یک تئوری غیر یونانی می‌دانستند، سپس با درخشش دوران تمدن

 

 

یونانی حدود 500 سال قبل از میلاد مسیح(ع) آثار علوم یونانی به ایران راه یافت. با این وجود ایرانیان از اینکه علوم پزشکی و سایر علوم را از دیگران بیاموزند ابائی نداشته و ندارند.

باید گفت ایرانیان از علوم پزشکی اقوام دیگر از جمله یونان نیز بهره‌مند شده و با ذهن خلاق خاص ایرانی خود طرح‌ها و فناوری‌های جدید را بسامان کردند.

بنابراین طب ما طب ایرانی است نه یونانی و انتقاد ما از برخی روشنفکران و اساتید دانشگاهی به تقلید صرف از علوم طب غربی است و بس!

5.      شورای عالی طب پایه ایرانی-اسلامی معتقد است، اسلام تنها برای هدایت انسان برای دنیای پس از مرگ نیامده بلکه برای زندگی مادی بشر بهترین تعالیم حیات بخش را آورده است، همانطور که اسلام دین سیاست است دین سلامت، بهزیستی و درمان نیز می‌باشد. بنابراین هیچ منافاتی ما بین طب ایرانیان مسلمان با طب اسلامی وجود ندارد و حکمای طب ایرانی همیشه در برابر سخنان معصومین:تسلیم بلامحض بوده و می‌باشند.

6.      ما اعضای شورای عالی طب پایه ایرانی- اسلامی متشکل از اساتید، حکما، پزشکان و محققان و عطاران متدیّن از مسئولین کشور بویژه ریاست محترم جمهور و وزیر محترم وزرات بهداشت و درمان و آموزش پزشکی می‌خواهیم جهت حفظ این سرمایه ملی بدست صاحبان واقعی آن اقدامات مقتضی مبذول دارند و جایگاهی جدا از طب غربی رایج برای آن در نظر بگیرند و از سنجش طب عظیم پایه ایرانی- اسلامی با معیارهای طب غربی بپرهیزند و بجای تقابل با طب سنتی کشور به هم اندیشی با آن به منظور توسعه سلامت و بهروزی مردم عزیزمان برنامه ریزی کنند و بپذیرند که طب غربی بدون همیاری و کمک طب پایه ایرانی-اسلامی قادر به پاسخگویی به نیازهای دردمندان و بیماران کشور نخواهد بود.

7.      مسئولین وزارت بهداشت و درمان کشور توجه کنند بدیهی است هنگامی که اساتید و حکمای متدیّن و پزشکان دلسوز طب سنتی همراه با تعدادی سودجو و فرصت طلب بگونه ای هم شکل و با سیاست تقابل و سرکوب مورد هجوم قرار می‌گیرند، هواداران و علاقمندان به طب سنتی کشور دچار نوعی آنارشیسم و آشوب و التقاط خوب و بد می‌شوند و تشخیص سره از ناسره مشکل خواهد شد. قطعاً بیماران و دردمندان از این آشفتگی طرفی نخواهند بست و تنها میدان برای فرصت طلبان و سودجویان و بی بهره‌گان از دانش اصیل طب سنتی باز می‌شود که از این آشفته بازار منتفع خواهند شد.

8.      لازم است مسئولین سلامت کشور در مورد عطاران و فروشندگان به یک نگرش واقعی روی آورند. ساماندهی عطاران و فروشندگان داروهای گیاهی سال‌هاست که از سوی دست

 

اندرکاران وزرات بهداشت و درمان دنبال شده است امّا بدلیل عدم شناخت کافی از موقعیت اجتماعی عطاران این کار با شکست مواجه شده است. بهتر است ساماندهی این صنف از جامعه به شورای عالی طب سنتی پایه ایران سپرده شود تا با برنامه ریزی صحیح عطاری‌ها و فروشندگان گیاهان دارویی شناسایی شده و تحت آموزش قرار گرفته و فرصت از دست فرصت طلبان سود جو گرفته شود.

کاری که کشورهای صاحب طب سنتی در جهان انجام داده و به موفقیت‌های چشمگیری نیز دست یافته‌اند، ساماندهی عطاری‌ها و فروشندگان گیاهان دارویی و آموزش آنان بوده است آن هم با احترام به معیارهای اساسی طب سنتی کشورشان.

9.      خطاب به اساتید و پزشکان دانشگاهی عرض می‌کنیم طب سنتی ایران یک طب متحجر و گذشته گرای صرف نیست بلکه با معیارهای جهان شمولی که دارد پذیرنده اکتشافات و فناوری‌های جدید بوده و خود نیز بی آن که از اصول پایه طب عدول کرده باشد با علوم روز در زمینه روش‌ها و فناوری‌های جدید متحول گردیده است بنابراین از اساتید محترم دانشگاهی تقاضا داریم طب پایه و اصیل سنتی کشور را مورد مطالعه و بررسی جدّی قرار دهند و توجه داشته باشند که تطبیق طب سنتی با برخی از معیارهای تجزیه نگر طب غربی کاری نادرست است. طب غربی طبی تجزیه نگر بوده و طب پایه ایرانی-اسلامی طبی کلی نگر است که هرگز از روش‌های علمی جزء‌‌نگر غفلت نمی‌کند اما همواره علم را تحت لوای عقل و حکمت می‌سنجد و برای شناخت روش‌های علمی مکاتب دیگر، معیارهای منطقی دارد و از تقلید نابجا از طب غربی مبرّاست و در عین حال ارزش‌های علمی طب جدید را انکار نکرده بلکه فناوری‌های صحیح طب جدید را بشرط آن که مغایر با حکمت و عقل نباشد می‌پذیرد و آن‌ها را بکار می‌گیرد.

10.  مسئولین وزرات بهداشت و درمان توجه کافی داشته باشند که حرکت عظیم طب ایرانی کشور یک واقعیت انکار ناپذیر است که دیر یا زود جایگاه واقعی خود را باز خواهد یافت. بهتر است دست اندرکاران محترم بدنبال کشف معیارهای مشترک میان طب غربی و طب پایه ایرانی- اسلامی باشند و این مشترکات مورد ادعا کم نیستند چنانچه برخی از روش‌های طب پایه با طب جدید تلفیق شده و اطباء هر دو مکتب طبی بخاطر نجات جان بیماران و کاستن از آلام دردمندان و بخاطر رضای خداوند دست در دست هم دهند، بسیاری از معضلات و کاستی‌های فعلی برطرف خواهد گردید.

 

 

11.  شورای عالی طب پایه ایرانی-اسلامی برای احیاء طب پایه و اصیل سنتی تأسیس شده و خواهان آن است که این طب عظیم و پر مایه از پیرایه‌ها و اتهامات و کجروی‌ها پاک شود و با رشد فناوری‌های علمی با قدرت درمانگری عظیمی که در حوزه سلامت و درمان دارد مجد و عظمت گذشته طبی ایرانیان مسلمان را زنده کرده و تاریخ را بر عظمت علمی ایرانیان مسلمان بگواهی فراخواند.

12.  از رسانه ملی و رسانه‌های جمعی کشور می‌خواهیم که با افتخار میراث عظیم دانش طب ایرانی پایه را پاس بدارند و سیاست گذاران رسانه ملی جایگاه واقعی طب سنتی را بشناسند و آن را آنگونه که شایسته است به مردم بشناسانند و اندیشمندان و حکمای راستین طب سنتی کشور را شناسایی کنند و طب پر افتخار کشورمان را با زبان علمی مخصوص به خود برای مردم تبیین نمایند و از خرده نگری و بزرگنمایی اشتباهات تعدادی معدود که احیاناً قصد سودجویی دارند بپرهیزند و بدانند که علت اصلی ورود برخی از افراد سود جو و شهرت پرست به عرصه طب سنتی ایران عدم برنامه ریزی صحیح دست اندرکاران بهداشت و درمان کشور برای ساماندهی هواداران طب سنتی در چند دهه اخیر بوده است.

13.  از دست اندرکاران نظام آموزشی کشور نیز می‌خواهیم که با نگرشی جدید به طب پایه اصیل ایرانی-اسلامی، به تبیین آن برای اقشار مختلف مردم در مقاطع تحصیلی از ابتدائی گرفته تا مقاطع دانشگاهی بپردازند و این طب علمی پیشرو و غنی را از پیرایه‌های علم زدگی محض بخصوص از برخی از نگرش‌های نابجای طب غربی حفظ و صیانت نمایند. در این صورت تأسیس مراکز فرهنگی و دانشکده‌های طب سنتی در سطوح بالا نیز مکلف خواهند بود که طب پایه ایرانی- اسلامی را با معیارهای حکیمانه و متفن بر اساس اصول منطقی مطرح نمایند.

دومین گردهمایی شورای عالی طب پایه ایرانی-اسلامی

جنبش احیای طب اسلامی ایرانی    (جاطا)        


موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->
[ جمعه 9 فروردين 1392برچسب:, ] [ 1:31 ] [ لقمان محمدیان ]

روغن ها و چربی حیوانات


تجویز مصرف چربی ها و روغن ها منوط به میزان تحرك جسمی و عضلانی میباشد. در زمان ما روغنها بوسیله تجهیزات و تکنولوژي پیشرفته صنعتی تولید میشود. مصرف روغنهاي مایع و جامد براي همه و در هر سنی زیان بار است. فرآیند شیمیایی کاشت و تولید و گرفتن روغن از دانه هاي گیاهی این گونه روغنها را براي بدن انسان بسیار مضر و زیان بار ساخته است.
روغن مایع و تفاله هاي سویا  نه تنها مفید نبوده بلکه موجب بروز بیماريهایی نظیر آرتروز و خشکی مفاصل و غلیظ شدن خون و تشدید بیماريهاي حساسیتی مانند کهیر و اگزما و بثورات پوست و انواع ناراحتی هاي پوستی میشود. از سنین 40 به بالا در مورد مصرف چربی ها بویژه شب هنگام هشدار داده ایم. حال که چربی هاي موجود با روشهاي شیمیایی بدست می آید هشدار ما چند برابر میشود.
چربی هاي حیوانی براي بدن لازمند و چربی هاي نباتی نمیتوانند جاي آن را پر کنند. کنش چربی هاي حیوانی با بدن سازگاري بیشتري را نسبت به چربی هاي نباتی نشان میدهد. چرندگان و حیوانات علفخوار، نباتات و گیاهان را میخورند و تبدیل به چربی حیوانی میکنند؛ چربی مورد نیاز بدن و بویژه مفاصل انسان است. ساختار بدن انسان به گونه اي است که او را وادار نموده تا ازگوشت هم تغذیه کند، انسان بواسطه امتیازي که از لحاظ بدنی با علفخواران دارد از چربیهاي آماده حیوانی که محصول علفخواران است استفاده میکند.
چربیهاي حیوانی در حد مورد نیاز موجب نرمی مفاصل میشود و از تصلب آوندهاي بدن اعم از عروق خونی و گدارهاي بافتی جلوگیري به عمل می آورد. یک فائده دیگر این چربی ها روغن کاري و نرم کردن اندامها در درون و نرم کردن اندامها در مجاورت یکدیگر میباشد. برخی از بیماريهاي تفرّق اتصال ناشی از عدم انعطاف لازم میان اندامها با اندامهاي همسایه میباشد. به عنوان مثال به ماهیچه هاي درون کُره چشم توجه کنید؛ اگر این ماهیچه ها از لحاظ مزاجی دچار خشکی شوند ناچار مستهلک میگردند و به علت کندي حرکات از خونرسانی و تغذیه بموقع باز می مانند.
پدیده پیر چشمی از همین جا آغاز میگردد. همین طور است کار استخوانها در محل اتصالات آنها با یکدیگر!
باز هم به عنوان مثال مایع نرم کننده سر مفاصل از غذاهایی مانند شیر و چربی هاي حیوانی تأمین میشوند. این چربی ها در مراحل مختلف هضم با مزاج اندامی که از آنها تغذیه میکند همسان میگردند و مانع اصطکاك محل اتصالات با یکدیگر میشوند. پس شیر را باید با همان چربی خودش مصرف کرد. نه این که چربی شیر از مجموعه طبیعی آن جدا شود و چربی مورد نیاز بدن از غذاها و مواد دیگر تأمین گردد. چربی شیر و فراوردههاي دیگر حیوانی در مجموعه طبیعی خود براي بدن انسان مفید است. براي تأمین فرآوردهاي دیگر لبنی نباید شیر را بطور کلی عاري از چربی نمود.
اگر نگران افزایش چربی در بدن هستیم بهتر است از راههاي دیگر مثلاً ورزش یا کارهاي عضلانی آن را در بدن بسوزانیم تا بر قدرت و قوت و نرمش و جنب و جوش مفاصل و عضلات بدن افزوده باشیم. با این روش هم از چربی غیرطبیعی و اضافی در امان خواهیم بود و هم مزاج بدن تعدیل میگردد و مهمتر آن که سلامتی و قوت باقی می ماند.
این مورد درباره کهنسالان با دقت بیشتري دنبال میشود. کم بخورند اما غذا را فاقد چربی نکنند. همانطور که در مورد نمک میگوئیم، نباید نمک را از مصرف روزانه حذف کنیم، بلکه آن را به اندازه نیاز مصرف میکنیم. در عین حال اگر با تنظیم چهار مزاج بدن را روي خط اعتدال مزاجی به پیش ببریم تا اضافاتی در بدن نماند، دیگر موردي نیست تا بر فرض نگران گرفتگی عروق قلب باشیم. این کار تنها از مکتب طبی اسلامی-ایرانی برآمده و از نقاط برتري این طب نسبت به سایر مکاتب پزشکی است.


تأکید بیشتر بر منع مصرف چربی ها در پائیز


پائیز با همه زیبائی هایش فصلی است که بدن انسان در معرض بروز انواع بیماريها قرار میگیرد و از این جهت با فصول دیگر بطور نسبی متفاوت است.
کهنسالان در این دوره زندگی باید از بدي هاي پائیز در امان باشند و از مواهب آن بهرهمند گردند و بسلامت وارد زمستان گردند. زمستان و سرمایش براي افراد پیر سخت و طاقت فرساست پس باید با قدرت تمام از پائیز عبور کرده و به زمستان وارد گردند.
فصل پائیز از لحاظ سردي و گرمی معتدل است اما در خشکی و تري نامعتدل میباشد. هر فصلی بیماري های مخصوص بخود را دارد اما در پائیز بدن حساستر است. در هر منطقه اي نیز بیماريها فرق میکند، یعنی ممکن است در یک منطقه خاص استعداد بروز برخی از بیماريها نسبت به مناطق دیگر متفاوت باشد. پزشک باید خصوصیات بیماري را در هر منطقهاي مستقلاً در نظر گرفته و تحقیق کند و براساس آن درمان را شکل دهد.
پائیز فصل بیماري و هجوم بادهاي بیماري زا و عوامل خارجی مولّد ناخوشی ها است.  هر بیماري براي حضور و اعلام موجودیت در بدن به دو عامل نیاز دارد. یکی عامل داخلی که همان اخلاط بیماري زا میباشد و دیگري عامل خارجی که عبارت از میکروبها، ویروسها و عوامل ناشناخته است. (که بزودی مقاله ای در اینباب از جاطا منتشر می شود .)
بنابراین چنانچه اخلاط غیرطبیعی در بدن رشد کرده و بستر بیماري ها را فراهم سازند عوامل خارجی فرصت را غنیمت شمرده و وارد بستر بیماري ها شده و انسان را گرفتار ناخوشی می کند. کم خوري را باید مورد توجه قرار داد و از مصرف غذاهاي چرب و غلیظ پرهیز نمود. میزان تحرك را باید در نظر گرفت و براساس آن معده را از غذا انباشت. مصرف مسهل ها را زیاد کنند تا بستر بیماريها پاك شود. در این فصل بیماري هاي نزله اي مانند زکام افزایش می یابد. کبدهاي ضعیف با عوارضی نظیر تبخال و بثورات جلدي نیز خود را نشان میدهند.


منع مصرف چربی با آب


مصرف چربی با آب میتواند باعث لیز شدن سطح رودهها شده و عملیات هضم را مختل کند. حالت تهوع و ضعف معده را بدنبال دارد و ممکن است کبد و کیسۀ صفرا را وادار به ترشحات غیرعادي نماید.

http://jataportal.ir/index.php/omumi/131-roghan-charbi


موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->
[ جمعه 9 فروردين 1392برچسب:طب اسلامی,انواع روغن طبی, ] [ 1:27 ] [ لقمان محمدیان ]

بررسی گوشت و احشا حیوانات

انواع مرغ و ماکیان را با خواص آنها از دیدگاه طب ایرانی-اسلامی مورد بررسی قرار میدهیم و آن چه را براي مردم در سالهاي فقد نیروهاي غریزي جوانی مناسب است بیرون آورده و مورد استفاده قرار دهیم.

تفاوت گوشت پرندگان نسبت به گوشتهاي دیگر در اولین مورد لطیفتر بودن آنهاست. البته از لحاظ درجه لطافت میان پرندگان تفاوت هاي بسیار است. آن چه مسلم است جوجه ها نسبت به مرغ براي سالمندان در اولویت قرار دارند. چراکه گوشت براي گوارش در بدن جوانان هر چه مستحکم هم باشد مشکلی بوجود نخواهد آورد. اما در معده سالمندان هضم سنگینی دارند و بهتر است به عنوان مثال اگر از مرغ سخن میگوئیم از جوجه خروس و سایر پرندگان براي آنان نام ببریم.

گوشت مرغ جوان زود پخت است و در دهان خوب نرم و از هم گسسته میشود. برخی از آنها دیر هضماند، آن چه مسلم است مرغهاي تخمگذار خصوصاً  مرغهاي تخمگذار ماشینی از گوشت مناسبی براي سالمندان برخوردار نیستند. تخم مرغهایشان نیز از خودشان نامناسبترند.

نکته دوم اثرات نیروي پرواز است که بر روي بالهاي پرندگان باقی میماند و گوشت پرندگان را براي انسان با ارزش و مقوي میکند. چیزي که در گوشت پرندگان پرورشی و به اصطلاح ماشینی هرگز بوجود نمیآید.

غاز، مرغابی، اردك، هوبره، سرخاب، خرچال، بط

اینها پرندگانی هستند که بسیار آهسته و کند راه میروند، بطئ الهضم و دیر پز میباشند. لذا با ابازیر و توابل1  و سرکه باید طبخ گردند به خاطر غلظت و عفونتی که  ممکن است در معده ایجاد نمایند. سالمندان باید از این گوشتها با شرایط ویژه استفاده کنند، هنگام تناول باید کاملاً گرسنه شده باشند.

مزاج گوشت این پرندگان در دوم گرم و در اول خشک با رطوبت فضیله میباشد. اگر خوب هضم شود یکی از بهترین گوشتها براي کهنسالان میباشد؛ درغیر این صورت سنگینی ببار آورد و گدارها را میبندد و تعفن در معده و روده ایجاد میکند. چنانچه هنوز اشتهاي صادق و تمایل شدید به غذا ایجاد نشده باشد و دست به خوردن برند موجب تخامه کردن و باد و هضم نشدن و تعفن میشود. پس با ادویه مناسب که غلظت را کاهش دهد و گوشت را سریع الهضم نماید هر هفته به مقدار کم در رژیم غذایی سالمندان قرار گیرد.

ادویه براي مبرودین باید مزاجش گرم باشد؛مانند: زیره و زنجفیل و فلفل و امثال آن!

براي محرورین لازم است مزاجش سرد باشد مانند: گشنیز و صندل و زردچوبه و امثال آن!

اگر اینها در قفس پرورش یافته باشند و از پرواز باز مانده باشند صلاح نیست دانشمندان و اهل تفکر از گوشت آنان تناول کنند.

گوشت کبک،دراج،بلدرچین،کبوتر،گنجشک

این پرندگان داراي مزاج گرم هستند و گوشت آنان به خشکی گرایش دارد. انرژي فراوان دارند و براي مبرودین و مأیوسین از باه مفید میباشند. سالمندان به مقدار نازل اما بطور مرتب در هر هفته یکی از این گوشتها را مصرف کنند.

گوشت آهو

غزال یا آهو در آخر دوم گرم و خشک است. در میان گوشتهاي شکار نزدیکترین مزاج به انسان را داراست. موافق مبرودین و مرطوبین و سریع الهضم و مجفف و قلیل الغذا است؛ گوشت نر آن بهتر از ماده آن است. براي مزاج کهنسالان مناسب و طبخ آن با ادویه جات این غذا را براي سنین بالا هم دلپذیر میکند.

گوشت گوزن

در سوم گرم و خشک است. یکی از حیوانات وحشی با طول عمر بالاست. تا 700 سال هم دیده شده است. عمر این حیوان عجیب از روي تعداد مثانه هایی که هر یکصد سال در بدنش تعویض میشود برآورد میشود. گوشتش مولد سوداست اما سریع الهضم میباشد. مدر بول است و مقوي باه مبرودین میباشد.

باید این حیوان را هنگام شکار حتی المقدور نترسانند و ندوانند که در اثر ترشحات زیاد هنگام ترس و دویدن در بدن حیوان گوشتش بسیار گرمتر شده و سمیت زیادي خواهد داشت. بهتر است گوزن در زمستان صید شود، یا در حالی که آب زیاد خورده باشد ذبح شود. یا آن که پس از صید مدتی نگه دارند و آب فراوان به او بدهند و بگذارند اضطراب و دلهره اش کم شود، آنگاه ذبح نمایند. گوشت این حیوان زود متعفن میشود، پس باید زودتر مصرف شود و هنگام طبخ مقداري شبت به آن اضافه کنند و خوب بپزند تا مهرّا شود. بعد از تناول آن شربات ملین مانند: شربت انجیر و ماءالعسل اضافه نمایند و فانید 2 بیاشامند تا زود هضم گردد.

گوشت آن براي کهنسالان چنانچه با شرایط بالا عمل شود بهترین است و خواص مبنی بر افزایش طول عمر از گوشت این حیوان همراه با روش هاي دیگر ایجاد طول عمر مانند زالودرمانی بسیار مورد توجه میباشد. اگر سیستم غذایی و دارویی  پاکسازي هاي منطبق بر منضج و مسهل و مدرات انجام شود، نقش گوشت گوزن در ایجاد سلامتی و طول عمر براي کهنسالان قابل توجه خواهد بود. 

احشاء حیوانات

سیراب و شیردان

اعضاء گوسفند آنهایی که در داخل شکم قرار دارند در مزاجشناسی و تأثیراتی که بر بدن میگذارند متفاوت میباشند. نباید شکمبه گوسفند را با دل و قلوه و جگر یکسان دانست. براي سالمندان سیراب و شیردان گوسفند میتواند با چاشنی سرکه، آب لیموترش، آبغوره و شربت رب انار مفید باشد. بشرط آن که پرزهاي آن گرفته نشده باشد اما چربیهاي چسبیده به آن گرفته شده باشد. پرزهاي سیراب و نگاري و هزارلا سرشار از مواد مغذي، معدنی و ویتامینهاي گروه آ و بی است.

مزاجش نزدیک به تعادل است پس آن را براي درمان بیماران سرطانی برگزیدیم. خون حاصل از آن همراه با چاشنیهایی که ذکر شد صالح الکیموس است. اما جگر و دل و قلوه با مزاجی کاملاً متفاوت خون کثیف تولید میکنند.

جگر و دل وقلوه گوسفند

جگر داراي مزاج گرم و تر است. غلیظ و دیر هضم و خون متولد از آن بطئ السلوك در مجاري و سریع التعفن میباشد. مگر آن که با نمک و سرکه و آبکامه و دارچینی و گشنیز خشک و امثال آن باشد. مصلح آن در محرورین سرکه و گشنیز و در مبرودین ادویه حاره است.

جگر بز براي بیماران مبتلا به صرع مضرّ است و موجب تحریک آن میشود. همانطور که ماهی ممکن است خطرناك باشد.

قلوه

قلوه همان کلیه است که مجراي عبور سموم خون میباشد. عبور مستمر ادرار از کلیه گوشت قلوه را سفت و سخت نموده و مزاج سوداي متکاثف را بر آن مستولی میکند. بدین سبب خوردن این عضو براي انسان مکروه اعلام شده است. گوشتش دیر هضم و قلیلالغذا بوده و خلط حاصل از آن ردي الکیموس میباشد.

دل

وضعیتی بهتر از قلوه ندارد. گوشتش سخت و دیرهضم میباشد. در قدیم مردم معتقد بودند که خوردن دل خصوصیات صاحبش را منتقل میکند، لذا دل شیر و پلنگ (که حرام است) را در میآوردند و میخوردند تا نترس و شجاع شوند و به اصطلاح دل شیر پیدا کنند. واقعیت آن است که از کجا که شیر و درندگان دیگر شجاع و نترس باشند؟ قدرت و صلابت شیر و پلنگ در مقابل چند حیوان ضعیف و بیدفاع و نوزادان علفخواران نشان از بیباکی و شجاعت این درندگان نیست.

این شاید گریزي براي تفنن باشد اما نکته اي علمی در بر دارد که لازم به اصلاح میباشد. مردم معتقد بودند قلب جانوران خصوصیات آن حیوان را به انسان منتقل میکند. این نظر در برخی موارد ممکن است درست باشد. اما براي انتقال صفات حیوانات راه کارهایی وجود دارد که عبارت از مصرف داروهایی است جهت آماده کردن بدن براي پذیرش آن صفات که در این مقوله فرصتی براي طرح آن وجود ندارد. براي کهنسالان آن چه مهم است تأثیر مزاجی انواع گوشتهاست که میتواند مفید یا مضرّ باشد. پس آن چه براي افراد مسن زیانبار است غذاهاییست که اخلاط غلیظ و سوداي سخت از لحاظ تکاثف و غلظت بوجود بیاورد. دل از جمله این گوشتهاست و بهتر است از زنجیره غذایی سالمندان حذف گردد. در طب اسلامی خوردن دل ، قلوه و جگر مکروه اعلام شده است.

گوشت میگو(جرادالبحر):

ملخ دریایی نام قدیم این جانور حلال گوشت آبزي است. مزاجش گرم و تر در درجات مختلف بوده، سوخته آن با آب نخود سیاه ریزاننده سنگ کلیه و مثانه میباشد.

گوشت ملخ(جرادالبرّ):

مبهی و جالی اخلاط غلیظ میباشد، گرم و خشک در دوم است. براي سالمندان همراه با غذاهاي مرطوب مناسب است. قوت لازم را دارد و لطافت و جالی بودن، این حلال گوشت را مناسب حال آنان گردانده است.

----------------------------------------------------------------------

 پاورقی :

 1- ابازیر و توابل ادویه و مصالح طعام است. فرق بین ابازیر با توابل درآن است که ابازیر ادویه خشک را گویند.

 و توابل هم خشک و هم تر است. براي بو و مزه طعام مصرف میشود تا طبیعت معده آن را بپذیرد.

 2- فانید: قند، شکر و شیره نیشکر را گویند.

http://jataportal.ir/index.php/omumi/130-gooshtha


موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->
[ جمعه 9 فروردين 1392برچسب:, ] [ 1:26 ] [ لقمان محمدیان ]

معدلات يعنی داروهايي که پس از دفع بيماری، بيمار و اندام مربوطه را تقويت می‏کنند تا بيماری عود نکند. پس باید بعد از پاکسازی حتماً معدلات تجویز شود و از این طریق پاکسازی‏ ها کنترل شود.

 

معدلات خون

عبارتند از: تخم‏ کاسنی، برگ ‏کاسنی، ريشه‏ کاسنی و عرق کاسنی! ریشۀ آن خیلی در درمان مؤثر است. تأثیر تخم ‏کاسنی از برگ و ریشه‏ اش ضعیف‏تر است.

کاهو و تخم‏ کاهو، گشنیز، گل‏ سرخ(گل محمّدی)، صندل، تخم‏ کرفس، گزنه و تخم ‏انجره، نیلوفر، گل‏ ریش بز، گل بابا آدم، غازیاغی و شاه‏تره از معدلات خون و کبد هستند.

 

معدلات صفرا

معروف‏ترين آن‏ها عبارت‏اند از: تخم ‏اسفرزه (اسپغول)، تخم ‏خرفه، سبزی‏ خرفه[1]، تخم ‏کاسنی و ريشه و برگ آن، تخم‏ خیارین، بنفشه، چای‏ مکه، ليموي عمانی، سماق و انار و ميوه ‏های مايل به ترش مانند مرکبات و تمشک و شاه‏ توت، توت سياه، ترنجين، تباشير، شيرخشت، بيدخشت، ريواس، ترشک، آلوی‏ بخارا، تمرهندی، خیار شنبر[2] و امثال آن!

خاکشیر از کدام معدلات است؟

یک دارویی با کیفیت‏های مختلف است. مرکب ‏القواء است، مثل تریاک که مرکب ‏القواست. خاکشیر برای صفرا، بلغم، سودا و خون در حالت‏های مختلف خواص مختلفی از خود نشان می‏دهد.

چندين حالت مختلف دارد برخی از آن‏ها عبارتند از:

صبح، ظهر و شب هر زمانی یک تأثیری دارد؛ اگر زمان آن کم باشد یا زیاد، با آب جوش باشد بدون آب جوش، با سکنجبین با عسل يا نبات شیرین شود، در حالت ناشتا يا غير ناشتا، همراه با عرقیات يا غیر آن، به حالت بودادنی باشد، پودر شود يا نشود، با اسفرزه شربت شود يا با تخم شربتی يا بالنگو و غيرو، مقدار مصرف آن يک قاشق باشد يا دو تا سه قاشق؛ هرکدام خاصيتی خواهد داشت.

 

معدلات بلغم

بادیان، انيسون شيرين، انيسون تلخ، شيرين بيان، بادرنجبويه، مويز، زنجفيل، دارچين، سياه‏دانه، تخم‏کرفس، جوزبوآ، انجیر، گردو و فندق.

انگور از زمانی که روی زمين جوانه می‏زند تمام قسمت‏های آن درخت خاصیت دارویی دارد. پوست انگور، چوب انگور، خاکستر چوب تاک سنگ شکن و از جمله داروهای سفید کنندۀ دندان است و گل ‏انگور و غوره آن و انگور و بعد کشمش و برگ و شاخک‏های آن و همه اجزای آن دارای خاصيت پاک کنندۀ صفرا و بلغم اضافي است و هر بخش آن ضد‏سرطان است.

انار هم به همین صورت حالت کلیدی دارد پوست و ریشۀ انار هر نوع انگلی را از بین می‏برد و ضداسهال و ضدعطش است، برای تمیز کردن لثه ‏ها و زخم ‏های آفت، در ترمیم زخم‏ها، بند آوردن خونریزی‏ها مثل خونریزی رعاف از بینی و جاهای دیگر، ضد عفونت‏های رحم و در داروهای پوستی و  نطول‏ ها، آبزن ‏ها، کرم‏ها و پمادها و ضمادهای گیاهی زیاد کاربرد دارد. یک درخت و هزار خاصیت، هسته انار نیز اسهال را متوقف می‏کند و دستگاه گوارش را ضدعفونی می‏کند. مثلاً اگر کنار صندل قرار بگیرد واقعاً اثرات بسیار عالی روی مزاج‏های گرم دارد و گرمای غیرعادی را تعدیل می‏کند.

سورنجان از معدلات قوی بلغم است، خصوصاً در درد مفاصل. اما در درمان مفاصل از همان ابتدا، خیلی نباید روی سورنجان تکیه کنیم، بلکه باید مفاصل را از آن بیماری پاک کنیم سپس برای استحکام مفاصل و تثبيت درمان از سورنجان استفاده کنيم.

از دیگر معدلات بلغم بابونه، بادرنجبویه، زیره، پرسیاوشان، دارچین، حل، بومادران، زنجفیل، گزنه و مرزنجوش می‏باشد.

 

معدلات سودا

سودای غیرطبیعی بیشتر از غذاهای غلیظ و سرخ کردنی‏ ها، روغن‏های مایع و جامد به وجود می ‏آید. در گذشته روغن و کره‏ حيوانی و روغنی که از دنبه بدست می‏ آمد و چربی حيوانات موجب نرمی بدن، اندام‏های داخلی و مفاصل می‏شد. مردم با توجه به کارهای يدی و تحرّکات قوی عضلانی از لحاظ جسمانی بسيار سالم‏تر و قوی‏تر از مردم نسل حاضر بودند. عمرهای طولانی که امروز همگان به آن اعتراف دارند از خصوصيات مردم قديم بوده است. شايد زندگی در محل‏ های نمور موجب دردهای رماتيسم می‏شده است اما بسياری از بيماری‏های عصر حاضر در قديم وجود نداشت.

چربی و روغن‏های حیوانی برای بدن انسان لازم است و بايد در مجموعۀ طبيعی خود مصرف شود، به همين دليل است که جدا کردن چربی از شیر، شیر را تقریباً بی‏ خاصیت می‏کند؛ غیر از اشکالاتی که در پاستوریزه و هموژنيزه کردن شیر بوجود می‏آيد. آنان که تمام تلاش خود را برای مقابله با طب شريف ايرانی-اسلامی مصروف می‏دارند بهتر است توان اصلی خود را صرف جلوگيری از فساد در مواد غذايي کنند که ضامن سلامتی مردم است. در کارخانجات پاستوريزه از يک سو چربی طبيعی شير را می‏گيرند و از سويي ديگر مواد افزودنی را برای قوام شير به آن اضافه می‏کنند. آن چه برای مردم مشخص است آن است که محصولات طبيعی را نبايد از چرخۀ طبيعی خود جدا کرد!   

معدلات سودا بطور کلي غذاهايي هستند که با نيروی جاذبۀ ذاتی خود رسوبات و مواد چسبنده را از اندام‏ها جدا می‏کنند و مانع انسداد در آوندهای لنفی و عروق می‏شوند. گل ‏گاوزبان، بسفاویج، افسنتين، غاريقون، گل‏ ارمنی، افتيمون، ماءالجبن[3] و آبکامه[4] که همراه با مواد قابض مصرف شوند و بطور کلی غذاهايي که در عين داشتن نيروی قابض با ملين‏ ها و مسهل ‏ها ترکيب شده‏اند تعديل کنندۀ سودا می‏باشند. مسهل‏ های صفرا پس از زدودن صفرا مقداری از تجمع سودا را در بافت‏ها می‏کاهند. همين طور مسهل‏ های بلغم هم مقداری از مواد سوداوی را از بين می‏برند. يک ملين يا مسهل ملايمی مانند ترنجبين همراه با مثلاً ماءالجبن می‏تواند از بين برندۀ سودا بشود.

اسطوخودوس(حافظ ‏الارواح)یکي ديگر از معدّلات سوداست. که در علاج میگرن و جمود، سبات، بی‏خوابی، پرخوابی، حتی در بیماری‏های لیثرغس، سرسام سرد و گرم بکار می‏رود. اگر معده از لحاظ خلط‏ها تنظیم شود، تأثیر داروهایی مثل اسطوخودوس روی درمان این بیماری‏ها بسیار مؤثر خواهد بود.

هلیله ‏جات که عبارتند از: هلیله‏ کابلی، هلیله ‏زرد، بلیله و آمله در کنار مسهلات سوداوی، سودا و صفرا و بلغم غليظ را از هم می‏گشايد و می‏تواند نقش مؤثری در تقويت بدن عليه سودای غيرطبيعی از طريق تقويت بدن عليه خشکی و سودا بازکند. معدل دیگر سودا بادرنجبویه است که در دفع بلغم غليظ به کار می‏رود، در دفع سودای غليظ هم کاربرد اساسی دارد. گل‏ گاوزبان، گِل ارمنی، ريشۀ شیرین‏ بیان، حجرلاجورد، در معدلات صفرا و سودا، تخم خربزه و تخم مرو با داشتن نقش واسطه بکار می‏روند. وقتی چیزی بو داده شود می‏تواند در کنار داروهای مسهل زدايندۀ بلغم و سودای غليظ شود. مومیایی ‏ها بیشتر جزء معدلات بلغم هستند ولی در رفع سودا نيز از آن‏ها استفاده می‏شود. بوره ‏ارمنی هم در فرمول‏های ترکیبی معدلات بلغم و سودا به کار می‏رود.

در حُقنه‏ ها نیز معدلات نقش زیادی دارند، بیشتر داروهای معدّل در حقنه‏ها نقش گیرنده را بازی می‏‏‏‏کنند. سنبل ‏الطیب و افتيمون و بسفاويج هم جزء معدلات سودا و بلغم و تقویت اعصاب‏ اند.

برای زدودن سودای غليظ و بطور کلی اخلاط غليظ و بيماری‏ زا ترکیب داروها و تجربۀ دانشمندان بزرگ سخن حائز اهميت فراوان است. نسخه‏ هايي که سال‏های سال از نظر علما و دانشمندان قرون و اعصار گذشته و بر مفيد بودنشان کسی شک نکرده است؛ نشان دهندۀ عظمت و درستی کار آن اساتيدی بوده که نامشان در تاريخ ثبت شده است.

 http://jataportal.ir/index.php/maghalat/119-moadalat


[1] - در جنوب ایران  سبزی به نام پرپين زیاد مصرف می‏شود. خواص ضددیابتی بالایی دارد و حرارت و گرماهای شدید کبد را تسکین می‏دهد.

[2] - خیار شنبر همان فلوس است و با خیار سبز و خیار چمبر متفاوت است.

[3]- ماءالجبن: به معنای آب پنیر است. دارویی که از ترکیب شیر با یک سوم وزن خودش سرکه یا آب لیمو یا آبغوره بدست می‏آید، مجموع شیر و ترشی را در کیسه کتانی یا نخی می‏ریزند تا آب آن در ظرفی جمع شود و تنها پنیر در کیسه بماند. بهترین ماءالجبن آن است که از شیر بز ازرق چشم که به آن بقولات سرد مانند کاهو و باقالا و کاسنی و امثال آن داده‏اند، تهیه شده باشد پس از شیر گوسفند و بعد شیر گاو و ضعیف ترین آن شیر پاستوریزه می‏باشد.

[4] - آبکامه: نانخورشی که از شیر و ماست و بعضی چیزهای دیگر درست کنند، گندم یا جو که در آب یا شیر یا ماست خیسانده و داروهائی نیز به آن افزوده و بعد در آفتاب خشک کنند، به معنی آش ترش هم گفته ‏اند.


موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->
[ جمعه 9 فروردين 1392برچسب:, ] [ 1:22 ] [ لقمان محمدیان ]


مراتب هضوم:

 

اولين مرحله هضم:  در معده و دستگاه گوارش است وقتی غذا وارد معده شد تبدیل به خلط می‏شود.

 

 

دومين مرحله هضم:  در کبد است.

 

 

سومين مرحله هضم: در رگها و آوندها می‏باشد.

 

 

چهارمين مرحله هضم:  در کنار سلولها و در سیتوپلاسم سلولی است.

در هر مرحله‏ای بايد هضم در بهترین شرایط خود انجام پذیرد و الا به همان اندازه که در هر مرحله‏ هضم ناقص شود برای مرحله بعدی مشکلی بوجود می‏آورد. اما این نواقص به تدریج و کم‏کم در بدن جمع می‏شود و ممکن است سال‏ها بگذرد تا بصورت بیماری خود را نشان بدهد. مثلاً در دوران جوانی بسیاری از اشتباهات و رعایت نکردن بهداشت تغذیه بوسیله نیروی جوانی از بین می‏رود یا سرپوش بر آن نهاده می‏شود اما در دوران کهنسالی این اشتباهات ممکن است بصورت بیماری‏های صعب‏العلاج نمایان گردند. امام علی(ع) می‏فرمایند: «اگر می‏خواهید پیری خوبی داشته باشید جوانی خوبی داشته باشید.» این سخن تأييد همان مطلب است.

باید دانست که از هر هضمی ناچار زوائدي پدید می آید که باید دفع گردد، دفع آن توسط نیروي دافعه میباشد.این اضافات مانند زباله هاي خانگی باید دفع شوند!

 

راههاي خروج مواد زائد حاصل از هضم هاي چهارگانه

 

1. مواد زائد هضم اول از رودهها دفع میشوند.

2.  مواد زائد هضم دوم به سه طریق دفع میشود:  بیشتر آن به سمت کلیه ها رفته از طریق بول دفع میگردد بخش دیگر آن به صفرا تبدیل شده و به کیسه صفرا میریزد و به زهره تبدیل میشود و بخش دیگر بصورت سودا در آمده و به سپرز(طحال) میرود

4-3. مواد زائد هضم سوم و چهارم بعضی به تحلیل میرود که محسوس نیست ، بعضی به وسیله عرق و وسخ  دفع میشود و برخی از منفذهاي محسوس و نامحسوس مانند منفذ بینی و گوش(منفذ محسوس) دفع میگردد.

منفذ نامحسوس مانند(مسام) آن چه به جانب مسام آید بعضی طبیعی و برخی ناطبیعی است. آن چه طبیعی است موي و ناخن است. آن چه ناطبیعی است مانند: بثرها، گر، خارش، آبله، برص، بهق، آماسها و دملها و ریشها.

هنر یک طبیب ایرانی مسلط و ماهر در آن است که بتواند مواد را به سمت هر کدام از اعضاي بدن که لازم است بکشاند و دارو را به شکلی بدهد که مثلاً بیشتر صفرا به زهره برود یا سودا بیشتر به طحال برود و همین طور زوائد را به سمتی که باید بکشاند تا بر فرض ادرار زیاد شود تا ماده بیماري از بین برود.

اگر همه مسائل بهداشت و پیشگیری به خوبی انجام شود انسان عمرش از یکصد سال بالاتر می‏رود. در صد ساله دوم بدن از نیروهای جدیدی که وارد میدان می‏شوند استفاده می‏کند تا بتواند به صد سال دوم دست یابد. اما البته انسان در این دنیا خالد نیست.

آدمی در عالم خاکی نمی‏آید بدست     *****     عالمی دیگر بباید ساخت وز نو آدمی

بنابراین از مرگ گریزی نیست و به فرمایش امام صادق(ع) هرچه انسان در این دنیا بیشتر بماند هدفی جز عبادت و بندگی خداوند در آن منظور نشده است البته عبودیت مرحله بعدی دارد که آن ربوبیت است. یعنی در حد بسیار نازل خودمان خلیفه الهی شدن است. اگر قرار باشد که پزشکی ما را فرضاً به هزار سال یا بیشتر زندگی در این دنیا برساند اگر عبودیت نباشد به چه درد می‏خورد؟! اساساً بشر خسته می‏شود از دنیا و به قول یکی از فیلسوفان غربی اگر مرگی در کار نبود انسان باید آن را اختراع می‏کرد.

اما قرآن با آیه شریفه ..... «رَبَّنا ما خَلَقتَ هذا باطِلاً سُبحانَکَ فَقِنا عَذابَ النّار» پاسخ این سؤال را داده است.

آخرین مرحلۀ هضم که در جنب سلول‏های بدن و در درون سیتوپلاسم سلولی انجام می‏شود غذای سلول‏ها را تأمین می‏کند. سلول در این مرحله غذا را دریافت می‏کند و مواد زائد را بیرون می‏دهد که بصورت‏های مختلف در مسیر اندام‏های دفعی قرار می‏گیرد و باید از بدن دفع گردد.

 

اگر ما در هضم اول کارمان نقص داشته باشد آثار آن در هضم چهارم ممکن است بروز کند. ناچاریم که دارو را طوری هدایت کنیم تا بتواند در هضم چهارم نواقص را جبران کند. بیمار اگر بیماریش به درازا بکشد اشتهای خود را از دست می‏دهد. از این نظر ما دچار مشکل می‏شویم. یعنی مشکلات مرحله چهارم روی مرحله اول که هضم اول بوده است اثر می‏گذارد و کار پزشک را برای دارو رسانی با مشکل مواجه می‏کند. همه مراحل هضم با هم پیوستگی دارد، مثلاً کبد را بطور مستقل در نظر بگيرید؛ حالت مزاجی کبد فرضاً در درجه سوم بالا رفته است. روی بُردار نگاه کنید، داغی کبد خطرناک است. حالا ما ناچاریم دارویی بفرستیم که در نقطه مقابل از لحاظ گرمی باشد یعنی بشدت سرد باشد تا بتواند کبد را به حال اول برگرداند.

به سبب آسيب پذيری کبد نمی‏توانیم یکباره سرما را بر کبد مستولی کنیم، باید آرام‏آرام داروهای سرد کننده را وارد نمائيم. معمولاً کبد قدرت پذیرش سرمای زياد را ندارد. گرمای شدید اگر بسرعت به سرما تبديل شود آسیب رسان است. برای جبران این گرمی ناچاریم ده‏ها موضوع طبی را رعایت کنیم؛ یکی آن که دارو باید جالی باشد نه جامد، ملین باشد نه خشک، سرمای ملایم ایجاد کند نه سرمای سخت، گندزدا باشد نه مستعد به عفونی شدن، گرمای مرطوب ایجاد کند نه گرمای خشک، مجفف نباشد بلکه ملیّن طبع، رقیق کننده باشد نه غلیظ کننده، به گونه‏ای نباشد که گرمای گلخانه‏ای ايجاد کند، بلغم غلیظ را بگشاید و ترکیب سودای رسوبی را از هم باز کند، دافع باشد بسوی اندم‏های دفعی، مغذی باشد از لحاظ آن غذایی که سلول لازم دارد و همراه خود عناصری داشته باشد که میکروب زدا و ویروس‏کش باشد. همه مسائل را پزشک باید در نظر بگیرد و داروها را در طول شبانه روز روی کاغذ بچیند و هر روز تحرکات و تغییرات بیماری را ثبت کند و بر آن نظارت و مدیریت داشته باشد. مثلاً یکی از مشکلات بیمار مبتلا به سیروز کبدی عطش به آب است در حالیکه هر چقدر به بیمار آب سرد بدهید بدتر می‏شود. اساساً آب به سلول‏های بدن نمی‏رسد بلکه آب بدن هم وارد محوطه شکم می‏شود و سلول‏ها را تشنه می‏گذارد.

http://jataportal.ir/index.php/maghalat/126-hazm


موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->
[ جمعه 9 فروردين 1392برچسب:, ] [ 1:19 ] [ لقمان محمدیان ]

هفت اصل پیشگیری از بیماریها

  1. تا زمانی که گرسنه نشده اید، بر سر سفره ننشینید.
  2. کمی قبل از سیر شدن دست از غذا بکشید.
  3. شبها قبل از خواب حتما اجابت مزاج انجام شود.
  4. تنها زمانی که در سلامت و نشاط به سر می برید، هر نوع غذایی که هوس کردید میل کنید (البته به استثنای غذاهای ممنوعه).
  5. هنگام کسالت و بی میلی از هیچ نوع مواد خوراکی و نوشیدنی استفاده نکنید.
  6. هرگاه اولین لقمه غذا را در دهان گذاشتید و احساس خوبی به شما دست نداد، غذا میل نکنید تا کاملا اشتها پیدا کنید.
  7. هنگام بیماری یا کسالت، هر نوع خوراکی یا غذا را که هوس کردید میل نکنید، بلکه عکس آن غذاها را میل کنید.



موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->
[ جمعه 9 فروردين 1392برچسب:, ] [ 1:10 ] [ لقمان محمدیان ]

به طور معمول یکی از برنامه های ایرانی ها در ایام نوروز مسافرت است و اما آنچه که باید مسافران به آن توجه کنند؛ سازگاری بدنشان با نوع آب و هوای شهری است که به آن جا سفر می‌کنند؛ چرا که به اعتقاد اطبا سنتی مزاج انسان در معرض اقلیم های دیگر کم و بیش تحت تأثیر قرار می گیرد و در واقع بی دلیل نیست که برخی در هنگام مسافرت دچار بیماری می شوند. به گفته عضو هیات جامع طب ایرانی اسلامی گلودرد های حجاج بیت الله الحرام در زمان رفتن به حج از آن جمله است که معمولاً آنتی بیوتیک های قوی برای از بین آن بکار می گیرند که بهتر است داروی بدون ضرری تجویز شود که نوع مزاج فرد را با مزاج آن اقلیم سازش می دهد.

محمد موسوی با استناد به فرموده امام صادق (ع) که می فرمایند: به هر شهری که می روید از سبزی های آن شهر بخورید تا بدن شما با وضع مزاجی منطقه آشنا شود؛ ادامع داد: چون میکروب ها قبل از آن که به بدن ما وارد شوند، از محیط زیست، سبزی و میوه و خیلی از محصولاتی که در آن محیط است تأثیر پذیری دارند و بعد وارد بدن ما می شوند و در واقع بوسیله همان سبزی ها و میوه ها که پادزهر میکروب های منطقه را در خود دارند، از بین می روند.
از این رو این محقق توصیه نمود: مسافران به هر شهری که می رسند سبزی و میوه های آن شهر را بخورند.

 

http://www.peykshafa.ir

 


موضوعات مرتبط: <-CategoryName->
برچسب‌ها: <-TagName->
[ جمعه 9 فروردين 1392برچسب:, ] [ 1:8 ] [ لقمان محمدیان ]
صفحه قبل 1 ... 13 14 15 16 17 ... 22 صفحه بعد
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

این وبلاگ در جهت آموزش و ترویج پزشکی اسلامی راه ندازی شده است
امکانات وب
ورود اعضا:

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 21
بازدید دیروز : 3
بازدید هفته : 24
بازدید ماه : 224
بازدید کل : 91907
تعداد مطالب : 219
تعداد نظرات : 5
تعداد آنلاین : 1

Alternative content


محکوم کردن توهین به پیامبر

تماس با ما
داستان روزانه